Skupština o izboru sudija

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije počeli raspravu Predlogu odluke o sudijama koji se prvi put biraju na sudijsku koji je podneo Visoki savet sudstva.

Izvor: Tanjug
Podeli

U predlogu odluke se navodi da se prvi put na sudijsku funkciju u Osnovni sud u Ivanjici biraju sudijski pomoćnici u Požegi, Srđan Ostojić, Sladjana Popović i Dušica Lekić Burlić.

Prvi put za sudijsku funkciju u Privredni sud u Kragujevcu se biraju poreski inspektor Gorica Rašić i sudijski pomoćnik u Apelacionom sudu u Kragujevcu Snežana Božanić.

Predloženo je i da se prvi put za sudijsku funkciju u Privredni sud u Nišu izabere sudijski pomoćnik u Privrednom sudu u Nišu, Sanja Tomić.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu. Pred skupštinom naći će se i izveštaj o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu.

Poslanici su sinoć završili raspravu o ratifikaciji više međunarodnih sporazuma, medu kojima su bili potvrđivanje sporazuma sa Rusijom o saradnji u borbi protiv terorizma, sa Luksemburgom o zaštiti tajnih podataka, sa Savetom ministara BiH i Vladom Crne Gore o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju, kao i sa Iranom u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina.

U četvrtak će poslanici propitivati članove Vlade Srbije, u skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine koji predvidja institut poslaničkih pitanja svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu