"Tišina, strah i ravnodušnost su mnogo opasniji"

Glavna politička saveznica Alekseja Navaljnog Ljubov Sobol danas je obećala da će nastaviti borbu da se on pusti na slobodu, ali i da se ne boji hapšenja.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2021.

20:09

Ilustracija: Profimedia

Advokat i političarka Sobol je rekla da će Fondacija Navaljnog za borbu protiv korupcije nastaviti da radi, uprkos hapšenjima njihovih sledbenika i saveznika, otvaranja optužnica koje će tek da dođu na red, preneo je Rojters.

I Sobol je pod istragom zbog optužbe da je upala na tuđi posed, ali je proces nazvala lažnim, dodajući da se ne boji da će biti uhapšena, niti planira da napusti Rusiju.

"Bilo bi teško reći da sam spremna na zatvor, ali tišina, strah i ravnodušnost su mnogo opasniji", rekla je ona.

U subotu je gotovo 4.000 ljudi uhapšeno širom Rusije na protestima aktivista koji su tražili da se Navaljni pusti iz zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: