"Turković udarila šamar"

Podrška koju ministar inostranih poslova BiH Bisera Turković pruža ratnom komandantu Trećeg korpusa Armije BiH Sakibu Mahmuljinu veliki je šamar suživotu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.01.2021.

12:28

Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

To je rekao direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić.

Mahmuljin je prvostepeno osuđen na samo 10 godina zatvora zbog tog zločina, a Kojić kaže da poruka Turkovićeve koju je objavila na twiter nalogu da je presuda Mahmuljinu presuda svima koji su branili svoju zemlju od najezde zločinaca" već poznata i stav je bošnjačke politike prema događajima tokom 90-tih prošlog veka u BiH.

Komentarišući poruku Turkovićeve i izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića za koga su "Srbi loš narod", Kojić kaže da ratnohuškačke poruke ne mogu da doprinesu pomirenju.

"To je veliki šamar suživotu. Poruka suživota dolazi iz Republike Srpske, a izjavama koje daju Bakir Izetbegović i Bisera Turković definitivno se šalju poruke da Bošnjaci ne žele suživot sa Srbima - rekao je Kojić za banjalučke Nezavisne novine.

Na izjavu Turkovićeve reagovao je i Predsednik Udruženja porodica nestalih Sarajevsko-romanijske Milan Mandić rekao je da je ona kompromitovana ličnost da Srbi zalužuju da hitno bude smenjena sa funkcije koju obavlja.

"Ona ne zastupa uopšte BiH. Ona zastupa samo Federaciju BiH, brani ratne zločince", rekao je Mandić.

Predsednik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je da novi postupak Turkovićeve predstavlja glorifikovanje svih zločina koje je činio odred "El mudžahedin".

"Tu imate onu priču o 'lošem narodu' koja je potpuno istovetna i kod Bisere Turković i kod Bakira Izetbegovića, a bila je veoma slična i kod pokojnog Alije. Sama konstitucija SDA, kao političke partije koja se smatra najvažnijom kod Bošnjaka, nema nikakve veze sa percepcijom države, zajedništva i suživota, već isključivo potrebom da jedan narod vlada drugim narodom", rekao je Stevandić za Nezavisne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: