Ministar Ružić govorio o slučaju zlostavljanja u školi glume: Moramo se time pozabaviti ozbiljno

Ministar prosvete Srbije, Branko Ružić, govorio je o slučaju zlostavljanja u privatnoj beogradskoj školi glume Miroslava Aleksića.

Izvor: Beta

Utorak, 26.01.2021.

23:39

Ministar Ružić govorio o slučaju zlostavljanja u školi glume: Moramo se time pozabaviti ozbiljno
Printskrin: TV Prva/ arhiva

On je izjavio da se tema nasilja obrađuje u nastavnim jedinicama obaveznih predmeta u školama, kao i u vannastavnim aktivnostima.

"Odbijam tezu da u našem obrazovnom sistemu nemamo te sadržaje, imamo", rekao je Ružić na TV N1.

Ministar je kazao da smatra važnim da se reguliše pitanje "privatnih preduzeća koje se nazivaju školama".

"Škole glume, fudbala, plesa, salse... nisu deo obrazovnog sistema, to jesu privatni vrtići i privatne škole koje moraju da imaju jasno definisane uslove i stručni kadar", ukazao je Ružić.

Naglasio je da je to "međuresorno pitanje" - za nekoliko ministarstava, koje mora da se reši.

On smatra da treba razmotriti mogućnost da se "školama koje se registruju kao privatna preduzeća" u Agenciji za privredne registre oduzme mogućnost da se nazivaju školom, akademijom i drugom obrazovnom ustanovom.

Istakao je i da je važno da se "interresorno" formira radna grupa da bi se stanje poboljšavalo, a ne da do toga dolazi tek kad se pojave "ovakvi frapantni, skandalozni i loši primeri i budu inicijalna kapisla da bismo došli do poboljšanja".

Slučaj seksualnog zlostavljanja u privatnoj školi glume "jeste poziv na alarm i moramo se time pozabaviti ozbiljno i sa formalno pravnog i suštinskog aspekta u promeni zakonodavnog okvira", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: