Novo svedočenje iz "Mikine škole": "Silovao me sedam meseci, skoro svakog utorka"

Studentkinja glume (20), jedna od devojaka koja je prijavila Miku Aleksića za silovanje pristala je da anonimno govori kroz šta je prošla tokom devet godina.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2021.

21:24

Novo svedočenje iz
Ilustracija/ Shutterstock/ Doidam 10

Kako kaže, godinama je trpela psihičko maltretiranje, nipodaštavanje i “gnusne uvrede”, a na kraju i seriju silovanja.

“On je prepametan čovek koji je pripremio savršen zločin”, navodi ova studentkinja za "Blic".

"Počelo je dve nedelje nakon mog 18. rođendana. Kao da je sačekao da budem punoletna, iako su druge devojke bile i mlađe kada ih je napastvovao. Kada je sve to počelo, povraćala sam, smršala sam 11 kilograma. Osušila sam se. Nisam povraćala samo posle časova, dešavalo se i u toku dana. Svaki obrok bih povratila", navodi ova devojka.

Ona kaže da su drugarice zapazile da se povukla u sebe. Nije više izlazila, nije se družila. U srednjoj školi je ostala izolovana iako je to bila završna godina, kada je obično druženje u punom jeku.

"Kada me je prvi put odveo u kancelariju, dve nedelje nakon mog punoletstva, sećam se da je ceo čas pričao o ženskom samopouzdanju i fatalnim ženama. Pričao je kako žensko samopouzdanje ne postoji, kako može da ga odnese vetar, da pukneš prstima i žena padne. Sve vreme me je gledao u oči. Imala sam u tom momentu nula samopouzdanja zbog njega, ali nisam tada ni bila svesna. Gledala sam ga s divljenjem! Mislila kako on sve zna i kako sve vidi! Procenio je i on to i odveo me u kancelariju, gde mi je rekao da ćemo raditi na mom samopouzdanju i da će on meni da pomogne. On je veoma inteligentna osoba, prepametan čovek koji je pripremio savršen zločin", priča ova 20-godišnjakinja za "Blic". Znala je, kako kaže, da to što joj se dešava nije dobro. Osećala se užasno i stalno plakala.

- Kada bi se to dogodilo, ja sam se tuširala 10 puta. Bez preterivanja, 10 puta. Znala sam da nije normalno da me dira neko od 66-67 godina, bilo mi je odvratno, ali i dalje nisam sumnjala da ima bilo kakve namere koje nisu pedagoške i za moje dobro. To je taj bolesni strah da ti njega ne smeš da razočaraš, nikako! Vraćala sam se na te časove, jer sam se plašila da on ne pomisli da zbog toga nisam došla", navodi studentkinja.

Kaže da i danas oseća Aleksićev miris i da joj se priviđa na ulici, iako ga nije videla skoro dve godine.

Silovanje se, kako tvrdi, ponavljalo skoro svakog utorka tokom sedam meseci.

"Ponekad bi propustio jedan ili dva utorka i pomislila bih da to prestaje, da će sve ponovo biti kako treba... A onda te opet pozove u kancelariju".

Kaže da su silovanja prestala kada se završila tzv. škola glume.

Kako je rekal, pred poslednji čas glume, dogovor je bio da se pred kraja časa pojave njene drugarice i spreče ga da me odvede u kancelariju.

"Tako je i bilo. To je bio moj poslednji susret s Mikom. Izletela sam niz stepenice, ispred škole, u Knez Mihailovu, i opet sam povraćala. Bilo je to olakšanje pomešano sa strahom, jer sam se plašila da može da se nastavi, da će uspeti da dođe po mene i kad više ne budem u studiju", priča studentkinja glume.

Cilj joj je, kako kaže, bio da Mika više ne siluje nijednu devojku. Kada je završila četvrtu godinu i upisala fakultet, izvela je na kafu dve devojke iz grupe koje su htele da upišu glumu sledeće godine i sve im ispričala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: