Stevanović: Uskoro u svim bolnicama ekipe za vakcinaciju VIDEO

Beograd -- Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio da će uskoro u svim bolnicama biti formirane ekipe za vakcinaciju.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

On je nakon sastanka sa ministrom zdravlja i direktorima kovid bolnica, rekao i da se po broju novoobolelih vidi da je situacija u Srbiji sa koronavirusom nešto mirnija. Takođe je rekao da će se gledati da KBC Zvezdara izađe iz kovid sistema.

Stevanović je rekao da se u svim kovid bolnicama radi na smanjivanju kapaciteta i mobilisanju mesta za nekovid pacijente.

"U najkraćem vremenskom periodu, gledaćemo da iz kovid sistema izadje KBC Zvezdara, da se vrati nekovid pacijentima. Trebaće nam prilično vremena, jer su kapaciteti još popunjeni, i to neće biti za dva, tri ili četiri dana, ali je dobra vest da smo krenuli u tom pravcu", rekao je Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

On je istakao i da je glavni zadatak da se, koliko je moguće, pomogne vakcinacija opšte populacije. Stevanović je najavio da će uskoro u svim bolnicama biti formirane ekipe za vakcinaciju.

"Do sada su po pitanju vakcinacije, glavni teret organizacije uz 'Batut', Ministarstvo zdravlja i institute za javno zdravlja, podnele u domovima zdravlja. Od danas će krentuti i obuka kolega i ekipa iz bolnica, kliničko-bolničkih centara, i za vrlo kratko će u svim bolnciama biti formriane vakcinaclne ekipe", rekao je Stevanović.

To će, istakao je, omogućiti da se vakcinacija brže sprovede i da se iskoriste vakcine, koje imamo i koje će tek pristizati. Takođe, Stevanović je rekao i da je upućen zahtev svim zdravstvenim ustanovama da pošalju spiskove opreme koja je istrošena maksimalnim radom i korišćenjem za proteklih godinu dana, i koja će biti obnovljena.

"Planirana je velika nabavka opreme, one za standardnu dijagnostiku, rendgena, magnetnih rezonanci, skenera, ali i kreveta. To radimo sa Svestkom bankom", rekao je Stevanović.

Sve informacije o epidemiji koronavirusa u Srbiji iz minuta u minut pratite OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu