Počela vanredna sednica Skupštine Srbije FOTO

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas prvu vanrednu sednicu u ovom sazivu, a na dnevnom redu je šest međunarodnih sporazuma i niz kadrovskih rešenja.

Izvor: Beta
Podeli
FOTO TANJUG/ Zoran Zestic/ nr
FOTO TANJUG/ Zoran Zestic/ nr

Odluke o sudijama koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, podneo je Visoki savet sudstva.

Poslanici će prvo razmatrati sporazume Srbije i Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, kao i dodatni protokol Svetske poštanske konvencije.

Planirano je potvrđivanje Sporazuma o saradnji Vlade Srbije i Vlade Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina, kao i Sporazuma Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Poslanici će u nastavku razmatrati dve odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, dati saglasnost na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, kao i izveštaj o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu.

Na dnevnom redu je i predlog izmena članova i zamenika članova u skupštinskim odborima, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

Sednica je sazvana na zahtev zahtevu 230 narodnih poslanika i planirano je 11 tačaka dnevnog reda.

FOTO TANJUG/ Zoran Zestic/ nr
FOTO TANJUG/ Zoran Zestic/ nr

FOTO TANJUG/ Zoran Zestic/ nr
FOTO TANJUG/ Zoran Zestic/ nr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu