"Hapšenje Navaljnog i obračun sa demonstrantima su potpuno neprihvatljivi"

Ministri spoljnih poslova EU osudili su brutalnost koju je policija u Rusiji pokazala razbijajući demonstracije organizovane u znak podrške Navaljnom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

17:01

FOTO: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Sa sastanka u Briselu ministri EU su pozvali na puštanje Navaljnog i demonstranata iz pritvora.

”Ministri smatraju da su hapšenje Navaljnog i obračun sa demonstrantima potpuno neprihvatljivi. Oni su osudili masovna hapšenja i policijsku brutalnost tokom vikenda”, poručio je šef diplomatije EU Žosep Borelj.

On navodi da na sastanku Saveta EU nije bilo predloga niti odluka o mogućim reakcijama EU na poslednja dešavajja u Rusiji, ali da konstantno radi na političkom razmatranju situacije.

Borelj je najavio da će posetiti Moskvu u prvoj nedelji februara, na poziv šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova.

On je ocenio da će to biti dobra prilika da se prenesu važne poruke o pravima i slobodama, ali i da se razgovara o strateškim međusobnim odnosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: