Zvaničnik: Bajden ukinuo Trampovu odluku i uveo svoju - nema ulaska u SAD

Predsednik SAD ponovo uveo restrikciju ulaska u SAD za većinu osoba koje nisu Amerikanci, a dolaze iz Velike Britanije, Brazila, Irske i većeg dela Evrope.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.01.2021.

08:38

Zvaničnik: Bajden ukinuo Trampovu odluku i uveo svoju - nema ulaska u SAD
Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Novi amerićki predsednik će proširiti te zabrane takođe na osobe koje su nedavno bile u Južnoj Africi zbog informacija o pojavi novih, prenosivijih sojeva koronavirusa u SAD, rekao je zvaničnik Bele kuće.

Bajdenova odluka spada u okvir plana nove administracije za borbu protiv koronavirusa koji se razbuktao u SAD, najteže pogođenoj zemlji na svetu po broju slučajeva zaraze (25,1 milion), i po broju umrlih - više od 419.000.

Bajden je u petak ocenio da broj umrlih od korona virusa u SAD treba da bude znatno manji od 600.000.

Već prvih dana od stupanja na dužnost u sredu Bajden je zaoštrio propise o nošenju maski i naredio karantin za osobe koje dolaze u SAD avionom.

Donald Tramp je poslednjih dana na vlasti objavio da će biti ukinute zabrane ulaska u SAD za putnike iz većeg dela Evrope i Brazila, ali je Bajdenova administracija saopštila da će odmah poništiti tu naredbu koja je trebalo da stupi na snagu 26. januara.

Tramp je 31. januara 2020. objavio prvu zabranu ulaska putnicma iz Kine u zemlju da bi se zaustavilo širenje korona virusa. Ta zabrana proširena je na evropske zemlje 14. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: