Nova saznanja AP: Prećeno je smrću

Američke službe bezbednosti istražuju brojne pretnje koje su upućene kongresmenima uoči senatske rasprave o opozivu Donalda Trampa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

08:10

Nova saznanja AP: Prećeno je smrću
Tanjug/AP Photo/Noah Berger

Kongresmenima je prećeno ubistvima i napadima izvan Kapitol hila, saznaje AP iz izvora u američkoj vladi koji je zahtevao anonomnost.

Zbog ovih pretnji i bojazni da bi naoružani demonstranti mogli da se vrate i ponovo pokušaju napad na zdanje Kongresa, vašingtonska policija i druge federalne bezbednosne strukture zahtevaju da hiljade pripadnika Nacionalne garde ostanu do daljeg raspoređene u prestonici SAD, sve dok se u Senatu priprema nastavak suđenja o opozivu bivšeg predsednika SAD.

Iz komande Nacionalne garde su saopštili da je zaključno sa nedeljom broj pripadnika Nacionalne garde raspoređenih u Vašingtonu manji od 20 hiljada.

Najavljeno je da će većina, njih oko 13.000, tokom narednih dana biti vraćeno kućama, a u nedeljama koje slede sukcesivno će biti smanjivano ljudstvo do brojnog stanja od oko 5.000 pripadnika Nacionalne garde koji će se zadržati u glavnom gradu SAD do sredine marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: