Odloženo suđenje Poledici

Beograd -- Suđenje bivšem državnom sekretaru, sada zameniku ministra energetike i rudarstva Miogradu Poledici, koje je trebalo da počne danas, odloženo je.

Izvor: Tanjug
Podeli
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Poledica se nije pojavio pred Specijalnim sudom, gde je suđenje zakazano.

U istom procesu sudi se još petorici optuženih za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama.

Prema lekarskoj dokumentaciji koju su sudu dostavili njegovi branioci on je izostao zbog bolesti. Početak sudjenja je odložen za 8. mart.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Poledica se tereti da je kao državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Optužnim predlogom obuhvaćen i bivši direktor v. d. direktor "Infrastrukture železnica Srbije" Miroljub Jevtić, kao i Branimir Alimpić, Zoran Stanojević, Mirko Međa i Predrag Ćurčić.

Jevtiću, Alimpiću i Čurčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao.

Međo i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Stojanović je direktor privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP, a Međo direktor firme "Ingrap Omni".

Alimpić i Ćurčić su zaposleni u preduzeću Infrastruture železnice.

Detalji optužnog predloga nisu još zvanično saopšteni.

Protiv njih je sprovedena istraga zbog sumnje da su izvršili pomenuta krivična dela od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Mediji su ranije preneli da se oni sumnjiče u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta.

Miroljubu Jevtiću u februaru treba da počne suđenje u drugom postupku, koji se vodi zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu