B92.net saznaje: Ovako izgleda mesto u kom u Beogradu u 11 h počinje vakcinacija FOTO

Hala 3 Beogradskog sajma, u kojoj će danas biti vršena vakcinacija protiv koronavirusa, otvara se u 11 sati, saznaje B92.net.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

08:52

B92.net saznaje: Ovako izgleda mesto u kom u Beogradu u 11 h počinje vakcinacija FOTO
Foto: Grad Beograd

Sve je spremno za prijem prvih građana, što pokazuju i fotografije s lica mesta.

Vakcinacijom u Hali 3 zapravo se nastavlja vakcinacija protiv koronavirusa, koja je počela ranije ali danas u taj sistem ulazi pomenuta hala. U Srbiji je do sada vakcinisano 218.000 građana, a cepivo protiv virusa korona tokom jučerašnjeg dana je primilo 43.000 ljudi, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i eUpravu.
Foto: Grad Beograd
"Grad Beograd je pripremio novi punkt za vakcinaciju sugrađana", rekao je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je kapacitet hale 3 veći nego kapacitet hale 11, gde se vakcinacija već vrši.

"Na Beogradskom sajmu, kada ova dva punkta budu zajednički radila, a to je danas u 11 sati, moći ćemo da vakcinišemo već u ovom danu oko 8.000 građana. Očekujemo da ćemo kapacitete povećavati u narednim danima, kako bi se vakcinisali svi Beogradjani", rekao je Vesić.
Foto: Grad Beograd
Podsetio je da u svih 17 beogradskih opština rade kol centri putem kojih sugradjani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se imunizacija vrši.

"Činjenica da je najviše vakcinisano zdravstvenih radnika i penzionera govori o tome da su prioritetne grupe najzastupljenije kada su u pitanju ljudi koji su vakcinisani, a podatak od 48,5 odsto muškaraca i 51,5 odsto žena govori da pratimo i polnu strukturu stanovništva", rekao je Vesić.
Foto: Grad Beograd
Dodao je da nije zadovoljan time što Beograd nije među prvih pet gradova, kada je u pitanju procenat stanovništva koji se vakcinisao. "Najteže je taj procenat postići u Beogradu, obzirom na to da Beograd ima najviše stanovnika, ali potrudićemo se da u narednim danima, otvaranjem novih punktova, uz povećanje kapaciteta naših domova zdravlja koji od juče rade u dve smene i vakcinišu gradjane, povećamo taj procenat", dodao je Vesić.

Još jednom je pozvao sve da se vakcinišu jer je, ističe, vakcina jedini način da izadjemo na kraj sa epidemijom i vratimo se normalnom životu. "Što se pre vakcinišemo, pre ćemo se vratiti životu kao pre marta prošle godine", poručio je Vesić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: