B92.net saznaje: Ovako izgleda mesto u kom u Beogradu u 11 h počinje vakcinacija FOTO

Beograd -- Hala 3 Beogradskog sajma, u kojoj će danas biti vršena vakcinacija protiv koronavirusa, otvara se u 11 sati, saznaje B92.net.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Sve je spremno za prijem prvih građana, što pokazuju i fotografije s lica mesta.

Vakcinacijom u Hali 3 zapravo se nastavlja vakcinacija protiv koronavirusa, koja je počela ranije ali danas u taj sistem ulazi pomenuta hala. U Srbiji je do sada vakcinisano 218.000 građana, a cepivo protiv virusa korona tokom jučerašnjeg dana je primilo 43.000 ljudi, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i eUpravu.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

"Grad Beograd je pripremio novi punkt za vakcinaciju sugrađana", rekao je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je kapacitet hale 3 veći nego kapacitet hale 11, gde se vakcinacija već vrši.

"Na Beogradskom sajmu, kada ova dva punkta budu zajednički radila, a to je danas u 11 sati, moći ćemo da vakcinišemo već u ovom danu oko 8.000 građana. Očekujemo da ćemo kapacitete povećavati u narednim danima, kako bi se vakcinisali svi Beogradjani", rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Podsetio je da u svih 17 beogradskih opština rade kol centri putem kojih sugradjani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se imunizacija vrši.

"Činjenica da je najviše vakcinisano zdravstvenih radnika i penzionera govori o tome da su prioritetne grupe najzastupljenije kada su u pitanju ljudi koji su vakcinisani, a podatak od 48,5 odsto muškaraca i 51,5 odsto žena govori da pratimo i polnu strukturu stanovništva", rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Dodao je da nije zadovoljan time što Beograd nije među prvih pet gradova, kada je u pitanju procenat stanovništva koji se vakcinisao. "Najteže je taj procenat postići u Beogradu, obzirom na to da Beograd ima najviše stanovnika, ali potrudićemo se da u narednim danima, otvaranjem novih punktova, uz povećanje kapaciteta naših domova zdravlja koji od juče rade u dve smene i vakcinišu gradjane, povećamo taj procenat", dodao je Vesić.

Još jednom je pozvao sve da se vakcinišu jer je, ističe, vakcina jedini način da izadjemo na kraj sa epidemijom i vratimo se normalnom životu. "Što se pre vakcinišemo, pre ćemo se vratiti životu kao pre marta prošle godine", poručio je Vesić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu