Preminuo Predrag Marić

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić izgubio je noćas bitku sa koronavirusom.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 25.01.2021.

08:24

Preminuo Predrag Marić
Tanjug/SAVA RADOVANOVIC

Kod njega je u decembru prošle godine potvrđeno prisustvo koronavirusa. Nakon nekoliko dana stabilizovanog zdravstvenog stanja, njegova klinička slika se u poslednja tri-četiri dana pogoršala, zbog čega je u petak i u subotu nekoliko puta reanimiran.

Mariću je koronavirus potvrđen 28. decembra. Osim temperature, nije imao nikakvih tegoba, ali je, ipak, upućen na skener, na kojem je dijagnostikovana početna upala pluća.

Predrag Marić rođen je 1964. godine u Smederevu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Na Pravnom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1990. godine. Na istom fakultetu 2009. godine završio je specijalističke studije "Terorizam, organizovani kriminalitet i korupcija".

Radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije zasnovao je 1990. godine, u tadašnjoj Upravi za protivpožarnu i preventivnotehničku zaštitu. Tokom 2003. godine raspoređen je na radno mesto načelnika Odeljenja za inspekcijski nadzor u tadašnjoj Upravi protivpožarne policije.

Od 2004. godine raspoređen je na radno mesto zamenika načelnika Uprave protivpožarne policije, a od 2005. na mesto načelnika Uprave protivpožarne policije.

Na radno mesto savetnika ministra unutrašnjih poslova raspoređen je 2006. godine, a 2007. godine imenovan je za pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije.

Na sednici Vlade 8. marta 2012. godine, mandat mu je produžen na dodatnih pet godina.

Odlikovan je ordenom Nacionalnog reda za posebne zasluge u rangu viteza francuske države za poseban doprinos prilikom izgradnje sistema zaštite i spasavanja i samog Sektora za vanredne situacije. Ukazom predsednika Republike Srbije za svoju predanost radu odlikovan je zlatnom medaljom za revnosnu službu 2011. godine.

Ugledna nagrada "Najbeograđanin" uručena mu je 2009. godine. Dobitnik je Prve nagrade povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova 2004. godine za ostvarene rezultate u radu.

Autor je knjiga "Terorizam i organizovani kriminal", "Upravljanje vanrednim situacijama" i "Promet eksplozivnih materija", kao i priručnika "Upravno-inspekcijski nadzor u oblasti zaštite od požara".

Objavio je veliki broj stručnih radova i članaka iz oblasti vanrednih situacija. Predavao je na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu na predmetu Sprečavanje i suzbijanje požara, havarija i eksplozija od 2010. godine, preneo je RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: