Državljanin Rusije uhapšen na grčkom ostrvu

Zvaničnici ruske ambasade u Grčkoj nastoje da ustanove okolnosti pod kojima je uhapšen jedan državljanin Rusije na grčkom ostrvu Tinos.

Izvor: B92

Nedelja, 24.01.2021.

17:01

Državljanin Rusije uhapšen na grčkom ostrvu
Ilustracija: Depositphotos/ Chubakaster

Do sada je ambasada uspela da dobije samo usmena objašnjenja, izjavio je danas predstavnik ruske amabasade u Atini.

"Ambasada se bavi ovim slučajem. U kontaktu smo sa obalskom stražom na Tinosu i sa policijom. Lokalne vlasti usmeno su potvrdile da je uhapšen državljanin Rusije, rođen 1988. godine, jer je ilagalno prešao granicu. Ipak, još uvek nismo dobili pismeni objašnjenje", izjavio je predstavnik ruske ambasade, prenosi TASmS.

Lokalni grčki nedeljnik Proto Tema je preneo da je 33-godišnji ruski državljanin uhapšen zbog ilegalnog prelaska granice u jedrilici ukradenoj u turskoj luci Cesme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: