Mediji: Iskliznula cisterna na pruzi Prahovo-Zaječar

Na delu pruge Prahovo – Zaječar kod Kobišnice u petak uveče iskliznula je cisterna, koja inace služi za transport amonijaka, ali je ovoga puta bila prazna.

Izvor: B92

Subota, 23.01.2021.

12:15

Mediji: Iskliznula cisterna na pruzi Prahovo-Zaječar

Kako prenose mediji, u incidentu koji se dogodio sinoć oko 22.00 sata nije bilo povređenih, a nema ni opasnosti po ljude i životnu okolinu.

Iz „Infrastrukturi železnice Srbije", rečeno je da je u teretnom vozu prevoznika „Srbija Kargo“, iskliznula 20. cisterna, koja nije bila poslednja u nizu. Kompozicija se inace kretala iz Prahova gde je istovarila teret za tamošnji „Eliksir“ ka Zajecaru.

Prilikom iskliznuca oštecen je i deo pruge, a železnicki saobracaj između Zaječara i Negotina trenutno je u prekidu.

Pomoćni voz "Infrastrukture železnice Srbije" za otklanjanje posledica vanrednog dogadaja odmah se uputio na mesto iskliznuca, a tokom noći i jutra cisterna je podignuta na kolosek. Trenutno se radi na njenom osposobljavanju da nastavi put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: