"Uzdržati se od postavljanja vešala Aleksiću pre nego što bude optužen" VIDEO

Sudija Višeg suda Ivana Josifović istakla je značaj medija, javnosti, ali i pretpostavke nevinosti u slučaju Miroslava Mike Aleksića.

Izvor: B92

Subota, 23.01.2021.

09:40

Screenshot/TV Prva

"Mediji nas stalno okružuju. Hteli ne hteli, ne možemo da pobegnemo iz tog sveta. Ono što možemo jeste da ga uredimo i da se ne krše ljudska prava", smatra Josifović i dodaje da se javnost mora uzdržati od "postavljanja vešala pre nego što dođe do optužbe".

Advokat Nemanja Jolović je govoreći o slučaju Miroslava Aleksića izjavio da je teško dokazati krivično delo kada prođe mnogo godina od njega.

"U konkretnom slučaju materijalnih dokaza nemamo. Jedini dokazi biće iskazi žrtava i eventualnih svedoka", rekao je Jolović, koji je iz ličnih razloga odustao od branjenja Aleksića.

Kako dodaje, nije bitan broj svedoka nego njihova uverljivost.

"Sud će se opredeliti kome će verovati, iskazu svedoka, žrtve ili odbrani. Kvalitet iskaza je bitan, a sud će po slobodnom uverenju odlučiti kome će verovati", smatra Jolović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: