PU Kruševac: Političke stranke da ne zloupotrebljavaju policiju

Kruševac -- Policijska uprava Kruševca saopštila je da su zaustavili vozilo P.P. (1979) koji je tada odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo psihoaktivne supstance.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstok/BalkansCat
Foto: Shutterstok/BalkansCat

U saopštenju navode da su netačni navodi Narodne stranke o navodnom neosnovanom hapšenju njenih aktivista

"Policijska uprava u Kruševcu naglašava da policija jednako postupa prema svima i svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa zakonom nezavisno od stranačke pripadnosti bilo koga. Ističemo da prilikom rutinske kontole lica policija nema nikakva saznanja o političkoj pripadnosti lica, niti je to od značaja za njen rad", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je P.P. u skladu sa zakonom određeno zadržavanje do 12 sati, kao i svakom drugom licu koje odbije da se testira na alkohol ili narkotike.

Sa njim u vozilu bio je i M.Dž. u čijem je stanu policija prilikom pretresa pronašla pištolj sa sedam pripadajućih metaka, vagicu za precizno merenje i malu količinu zelene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovalašćeno držanje opojnih droga, osumnjičenom M.Dž. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Kruševcu.

Pedesettrogodišnji muškarac, koji je sa njima bio u vozilu, saslušan je u policiji u svojstvu građanina i pušten, i nikakakvo hapšenje niti mere prema toj osobi nisu preduzete kako tvrdi Narodna stranka.

Policijska uprava u Kruševcu poziva političke stranke da u dnevno političkim obračunima prestanu da zloupotrebljavaju policiju i iznose neproverene i netačne informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu