Suspendovani policajci u Novom Pazaru - pobegao im pijani vozač

Novi Pazar -- Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru pokrenuli su disciplinski postupak protiv policijskih službenika Z. S (1973) i F. M. (1986) iz ovog grada.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstok/BalkansCat
Foto: Shutterstok/BalkansCat

Oni su suspendovani zbog teške povrede službene dužnosti, saopšteno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policijski službenici su udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka zbog nepreduzimanja ili nedovoljnog preduzimanja mera iz svoje nadležnosti za bezbednost lica, imovine i poverenih stvari, kao i nezakonitog, nesavesnog, nemarnog rada ili propuštanja radnje za koju je zaposleni ovlašćen, a koje su prouzrokovale ili su mogle prouzrokovati štetu ili nezakonitost u radu.

Kako prenose lokalni mediji, policijski službenici F.M. i Z.S. su u rutinskoj kontroli zaustavili vozilo kojim je upravljalo lice u teško alkoholisanom stanju. Nakon alkotestiranja aparatom “Dreger”, licu je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, i lice je sprovedeno u Opštu bolnicu Novi Pazar radi davanja krvi za testiranje i određivanja pritvora do otrežnjenja.

Nepažnjom dva policijska službenika, lice je uspelo da pobegne, a oni pomenuti slučaj nisu prijavili svojim nadređenima.

Policijska uprava najoštrije osuđuje neprofesionalno ponašanje svakog pojedinca koje šteti ugledu policije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu