Tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak zbog prisluškivanja Vučića

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak u vezi sa neovlašćenim prisluškivanem predsednika Vučića.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

15:17

Tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak zbog prisluškivanja Vučića
EPA/ANDREJ CUKIC

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, u skladu sa ovlašćenjima iz Zakonika o krivičnom postupku i Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, pokrenulo predistražni postupak u vezi navoda o neovlašćenom prisluškivanju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i to dana 15. decembra 2020 godine, stavljanjem zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova RS. Ovaj zahtev je dopunjen dana 14. 01. 2021 godine.

Cilj predistražnog postupka je da se provere sve informacije i obaveštenja koja su neophodna za rasvetljavanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, a u pravcu otkrivanja učinilaca i krivičnih dela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal.

Predistražni postupak je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal detalje ovog postupka neće iznositi u javnost.

O rezultatima predistražnog postupka po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal, će obavestiti javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: