Tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak zbog prisluškivanja Vučića

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak u vezi sa neovlašćenim prisluškivanem predsednika Vučića.

Izvor: B92
Podeli
EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

MUP: Postoje dokazi, Vučić prisluškivan

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, u skladu sa ovlašćenjima iz Zakonika o krivičnom postupku i Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, pokrenulo predistražni postupak u vezi navoda o neovlašćenom prisluškivanju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i to dana 15. decembra 2020 godine, stavljanjem zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova RS. Ovaj zahtev je dopunjen dana 14. 01. 2021 godine.

Cilj predistražnog postupka je da se provere sve informacije i obaveštenja koja su neophodna za rasvetljavanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, a u pravcu otkrivanja učinilaca i krivičnih dela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal.

Predistražni postupak je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal detalje ovog postupka neće iznositi u javnost.

O rezultatima predistražnog postupka po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal, će obavestiti javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu