Iva Ilinčić dala detaljan iskaz tužilaštvu u slučaju protiv Miroslava Aleksića

Nakon saslušanja glumice Ive Ilinčić u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, njeni advokati preneli su novinarima kako je svedočila.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Ilinčićeva je, nakon više od četiri sata svedočenja, iz Palate pravde izašla sa svojim advokatima i ocem, ali nije davala izjavu medijima.

Advokati Jugoslav Tintor i Denis Bećirić preneli su da je Ilinčićeva dala detaljan i preciziran iskaz tužilaštvu koji će se u daljem toku postupka koristiti kao dokaz u ovom postupku.

Ukazali su da zbog tajnosti istrage detalje njenog svedočenja ne mogu da prenose javnosti, ali su optimistični po pitanju ishoda ovog postupka protiv Aleksića.

Oni su pozdravili zainteresovanost medija, jer smatraju da posle ovog slučaja “više ništa neće biti isto” i apelovali su na razumevanje i opreznost u izveštavanju zbog osetljivosti slučaja i žrtava koje nisu spremne da kao Iva i Milena izađu u javnost.

Naveli su da sledeće nedelje očekuju saslušanje drugih oštećenih devojaka, od kojih oni zastupaju još dve.

Advokat Tintor je prokomentarisao i navode pojedinih medija da je teško prikupiti dokaze u ovom slučaju i pitanje da li će se presuda donositi samo na osnovu iskaza oštećenih devojaka.

“S obzirom da se tek saslušavaju naše klijentkinje, mi nemamo pravo i zapravo još ne znamo šta se nalazi u spisima predmeta. Nakon saslušanja imaćemo mogućnost da kopiramo spise. Vrlo često se govori ‘šta ako je samo iskaz’, ali pogledajte u postupcima drugim koji su decenijama unazad suđeni, u kojima su korišćeni samo iskazi i da li su suđeni i da li su presuđeni. Ja koliko se sećam jesu”, ukazao je jedan od punomoćnika glumica.

Ivin otac, takođe advokat, koji ju je jutros dopratio u tužilaštvo, po želji ćerke je napustio saslušanje.

Ona je iskaz dala u svojstvu oštećene, kao jedna od devojaka koja je prijavila Aleksića, a pre nje je juče svedočila njena koleginica Milena Radulović.

Radulovićeva je juče oko pet sati davala iskaz pred tužiocem.

Detaljno je ispričala sve što je preživela dok je bila u njegovoj školi glume "Stvar srca", a na kraju je odgovarala i na pitanja Aleksićevog branioca.

Radulovićeva je prethodno u ispovesti javnosti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Nakon njene ispovesti još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana. Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu