Započeti razgovori o proizvodnji ruske vakcine u Srbiji

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas proizvodne kapacitete najvećeg ruskog proizvođača vakcine "sputnjik V".

Izvor: Tanjug
Podeli

On je tom prilikom poručio da su započeli zvanični razgovori o proizvodnji te vakcine na teritoriji Srbije.

Popović je, sa stručnjacima iz Instituta "Torlak" i Ministarstva zdravlja, održao sastanak sa generalnim direktorom organizacije Generijum Danilom Taljanskim, koji je potvrdio spremnost ruske strane da izvrši transfer tehnologija i pomogne u obuci srpskog kadra za proizvodnju ruske vakcine protiv koronavirusa u Srbiji.

Popović je istakao da je to još jedan dokaz prijateljskih odnosa Srbije i Rusije, ali i dokaz ogromnog autoriteta i poštovanja koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić uživa u Rusiji.

"Zahvaljujući predsedniku Vučiću, ruska strana je odmah odgovorila na naš molbu da se ruska vakcina ''sputnjik V'' proizvodi u Srbiji i sa najvišeg nivoa u ruskom državnom vrhu naloženo je da se iznađe način kako da uspostavimo proizvodnju ove vakcine u Srbiji u najkraćem mogućem roku", rekao je Popović, a navodi se u saopštenju Ministarstva za inovacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu