Ivanuša: Postoji razlog zašto smo i dalje zabrinuti VIDEO

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša poručio je da postojanje više vakcina predstavlja pozitivnu stvar.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

13:28

Ivanuša: Postoji razlog zašto smo i dalje zabrinuti VIDEO
Screenshot/TV Prva

"Prednost je u svakom slučaju jer Srbija ima vakcinu. Vidimo kako se države bore kako bi dobile minimalnu količinu vakcina. Svakako je dobro imati više vakcina", izjavio je on.

Kako kaže, SZO se protivi tzv. kovid-pasošima

"Ne vidimo potrebu da bi se u upotrebu stavljali tzv. pasoši kojima bi putnici dokazivali da li su vakcinisani", izjavio je.

Ivanuša kaže da pojava vakcine ne znači i kraj pandemije.

"Stručna javnost zna. To što je vakcina stigla danas ne znači da sutra neće biti pandemije. Vakcinacijom na početku štitite individualna lica, a tek kad imate vakcinisano 60-70 odsto populacije možemo razgovarati o kolektivnom imunitetu", kaže on.

Osvrnuo se i na pojavu novih sojeva virusa.

"Pojavilo se nekoliko podtipova i virus je minimalno promenjen. I ta minimalna promena dovodi do toga da se on brže širi. Dakle, postoji razlog zašto smo još uvek zabrinuti", rekao je Ivanuša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: