Ambasador SAD u Srbiji: U demokratiji nije sve uvek glatko i jednostavno

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri rekao je danas u Beogradu da će i nova administracija SAD nastaviti da unapređuje odnose sa Srbijom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.01.2021.

17:46

Ambasador SAD u Srbiji: U demokratiji nije sve uvek glatko i jednostavno
FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC/bs

"Mogu vam reći da će SAD nastaviti da unapređuju odnose sa Srbijom. Na Srbiju gledamo kao na partnera i u potpunosti podržavamo cilj Srbije da pristupi EU", rekao je ambasador novinarima u Vladi Srbije posle potpisivanja Međudržavnog sporazuma o podsticanju investicija.

Novi državni sekretar Entoni Blinken je, rekao je Godfri, u Kongresu SAD jasno izrazio podršku onome što je do sada učinjeno na normalizaciji ekonomskih odnosa Prištine i Beograda.

Godfri je istakao da se SAD suočavaju sa više kriza istovremeno, ali da "vidi snagu, jedinstvo i odlučnost".

"U demokratiji nije sve uvek glatko i jednostavno, ali je to najbolji oblik vladavine. Narod je rekao svoje i danas imamo novog predsednika, (Džozefa) Bajdena", rekao je ambasador.

Oči čitavog sveta zagledane su Vašington nakon upada u Kongres, zahteva za opoziv Trampa i Nacionalne garde, koja je preplavila ulice tog grada.

Koliko je opasno to što je zemlja koja važi za najveću svetsku silu u krizi, kako će se novoizabrani predsednik Džozef Bajden postaviti prema svetu i čemu u svemu tome mogu da se nadaju Balkan i Srbija?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: