Požar praćen eksplozijom u mornaričkoj akademiji u Libiji, ima nastradalih

U požaru, praćenom eksplozijom, u skladištu municije u mornaričkoj akademiji u zapadnom delu Libije, poginule su tri osobe, uključujući dva oficira.

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2021.

11:39

Požar praćen eksplozijom u mornaričkoj akademiji u Libiji, ima nastradalih
FOTO: EPA-EFE/SANA HANDOUT HANDOUT

"Ne znamo još pouzdano šta je izazvalo sinoćni požar na akademiji u gradu Janzur, 24 kilometra zapadno od glavnog grada Tripolija, u kome su nastradale tri i povređene četiri osobe", saopštio je Masoud Abdal Samad, portparol libijske mornarice, prenosi AP.

Samad je rekao da su među nastradalima i generali Ahmed Ajoub i Salem Abu Salah, koji su rukovodili ovom ustanovom, a indentitet treće poginule osobe nije potvrđen.

Video-snimci koji su kružili društvenim mrežama nakon incidenta pokazuju kako vatrogasci i hitna pomoć žure do mesta na kome se nalazi zgrada zahvaćena ogromnim požarom, navodi agencija.

U Libiji je veoma nestabilno stanje nakon pobune koju je 2011. podržao NATO, kada je svrgnut i ubijen dugogodišnji vođa te zemlje, Moamer el Gadafi.

Zemljom, koja je veoma bogata naftom, sada vladaju suparničke vlasti u Tripoliju i na istoku zemlje, koje su više meseci pokušavale da zauzmu Tripoli, ali njihova akcija je prošle godine završila neuspešno, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: