Poslednji dan

U skoro napuštenoj Beloj kući, okruženoj velikim brojem pripadnika bezbednosnih službi, dosadašnji predsednik SAD Donald Tramp provodi svoj poslednji dan.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.01.2021.

19:37

Poslednji dan
EPA/Leigh Vogel / POOL

Vreme provodi izdajući brojna pomilovanja.

Očekuje se da će Tramp pomilovati oko 100 ljudi, a među pomilovanima će se naći i lica koji su potpuno nepoznata široj javnosti, ali su proveli dugi niz godina na izdržavanju kazni u američkim zatvorskim ustanovama.

Prema saznanjima AP iz izvora bliskih Beloj kući, Tramp je snimio svoju oproštajnu poruku koja će biti emitovana uoči sutrašnjeg oproštajnog skupa u vojnoj bazi Endruz, na Floridi.

Ispunjen ljutnjom i žaljenjem zbog poraza na predsedničkim izborima, Tramp se nije pojavljivao u javnosti od prošlog utorka, kada je otputovao u Teksas i tamo dozvolio medijima da ga fotografišu i snimaju tokom obilaska graničnog zida prema Meksiku.

Zapadno krilo Bele kuće, gde se nalazi Ovalna soba, Ruzveltova soba i drugi predsednički kabineti, kao i vrh administracije predsednika SAD, danas je potpuno ispražnjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: