Tramp će pomilovati više od 100 osoba? Na spisku nisu njegovi saradnici

Američki predsednik Donald Tramp će danas najverovatnije pomilovati reprera Lila Vejna u poslednjem u nizu pomilovanja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.01.2021.

09:03

Tramp će pomilovati više od 100 osoba? Na spisku nisu njegovi saradnici
EPA-EFE/ JIM LO SCALZO

Pomilovani verovatno neće biti advokat Rudi Ðulijani ili bivši Trampov bivši pomoćnik Stiv Benon.

Očekuje se da će Tramp pomilovati više od 100 ljudi poslednjeg dana u kancelariji, preneo je Rojters, navodeći da dva izvora tvrde da su predsednika SAD savetnici odvratili od ideje da pomiluje sam sebe ili članove njegove porodice.

Lil Vejn se izjasnio krivim prošlog meseca jer je kod sebe imao pozlaćen napunjen pištolj kada je avionom sleteo u Majami u decembru 2019. godine, a preti mu kazna do 10 godina zatvora na suđenju koje je zakazano za 28. januar u Majamiju.

Vejn je podržao Trampa prošle godine tokom predsedničke kampanje, a na Tviteru je okačio fotografiju na kojoj su on i Tramp, usput podržavši predsednikovu reformu kriminalnog pravosuđa i ekonomski plan za Afroamerikance.

Rojters dodaje da su izvori potvrdili Njujork Tajmsu da su na listi za pomilovanja i bivši predsednik Njujorškog veća Šeldon Silver (76), koji je 2015. godine optužen za korupciju.

Na Trampovoj listi nije Ðulijani, Trampov privatni advokat koji je bio deo pravnog tima za dokazivanje izborne krađe na predsedničkim izborima 3. novembra na kojima je pobedio Džo Bajden.

Isti izvori navode da je malo verovatno da će biti pomilovan Trampov bivši savetnik, koji mu je pomogao da osvoji izbore 2016. godine, Stiv Benon (66), koji se izjasnio da nije kriv po optužbama da je prevario donatore onlajn projekta "Izgradimo zid", koji je koštao 25 miliona dolara.

Ni Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa, neće dobiti pomilovanje, dodaje se u tekstu Rojtersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: