Ni koju, ni kada, ni koliko

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH tvrde: ispunjeni svi uslovi. Ipak - ništa se o dobijanju vakcina ne zna.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.01.2021.

15:36

Ni koju, ni kada, ni koliko
Ilustracija: Deposit photos/SSilver

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH tvrde da su ispunjeni svi zahtevi za dostavu vakcina putem programa Kovaks, ali da i dalje nema povratnih informacija o tome koju vakcinu, kada i u kojim količanama će ih dobiti, piše sarajevski portal Kliks.

To, navodi se, znači da BiH još nema zvaničnu informaciju da li je Fajzer/Biontekova vakcina u programu Kovaksa i da li će baš te vakcine stići do građana BiH ili se očekuju neke druge.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se najava dolaska vakcina krajem januara ili početkom februara ponovo odloži do marta ili aprila, iz tog resora kažu da nemaju takvu informaciju.

"Ministarstvo nije dobilo ni informaciju o datumu isporuke pa se ne može govoriti o bilo kakvom odlaganju", naveli su.

Što se tiče direktne nabavke vakcina, u vezi s inicijativom koja je dobila "zeleno svetlo" u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, za sada ostaje mrtvo slovo na papiru, piše portal.

"Odluku Parlamenta BiH treba da razmatra Savet ministara BiH. Tek nakon toga ministarstvo, uz pribavljene saglasnosti entiteta i Brčko ditrikta, može pokretati bilo kakve aktivnosti. Treba imati u vidu da ministarstvo nema sredstva na raspolaganju ii da nije u mogućnosti da na svoju ruku stvara bilo kakve finansijske obaveze drugim institucijama", kažu u tom resoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: