Ukrala laptop iz kancelarije Nensi Pelosi, htela da ga proda Rusiji

Američki FBI istražuje dojavu da je možda jedna žena, tokom upada u zgradu Kongresa, ukrala laptop iz kancelarije Nensi Pelosi, kako bi ga možda prodala Rusiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

12:54

Ukrala laptop iz kancelarije Nensi Pelosi, htela da ga proda Rusiji
Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Protiv, za sada zvanično neimenovane žene, podneta je krivična prijava, prenosi CNN.

Navodi se, međutim, da se radi o 22-godišnjoj Rilej Džun Vilijams iz Pensilvanije, koja je optužena za ulazak u zgradu tokom opsade Kongresa i krađu laptopa predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi

Navodni svedok rekao je istražiteljima da su mu prijatelji Vilijamsove pustili video-snimak na kojem se vidi kako ona krade uređaj i da su mu rekli da je nameravala da pošalje računarski uređaj prijatelju u Rusiji, koji je potom planirao da ga proda ruskoj spoljnoj obaveštajnoj službi.

Međutim, prema svedoku, plan je propao iz nepoznatih razloga i Vilijamsova ili još poseduje uređaj ili ga je od tada uništila.

Kako se navodi, ceo slučaj je još pod istragom, a Vilijamsova još nije uhapšena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: