Jurić: Lako je napisati zašto nisi prijavio ako si znao

Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić govoreći o slučaju Mike Aleksića izjavio da bez svedočenja žrtve praktično nemamo ništa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

14:56

Jurić: Lako je napisati zašto nisi prijavio ako si znao
Screenshot/TV Prva

"Što se tiče naših saznanja, ono traje devet meseci od momenta kada nam se porodica obratila. Ljudi često vrlo olako napišu neki komentar i napišu što nisi prijavio. Moraš da ohrabriš žrtve, to je najteži deo u priči", poručio je.

Kao ključnu reč istakao je poverenje i dodao da njegova organizacija na njoj grade odnos sa žrtvama.

"Poverenje je veoma važno, kako poverenje u prijatelja, tako i poverenje u sistem i celo društvo", kaže Jurić.

On je poručio da žrtve mogu slobodno da se jave njegovoj fondaciji.

"Naravno da uvek moraš da preporučiš sistem. Naravno da su policija i institucije nešto od čega može zavisiti život pojedinaca. Nama se mogu javiti kao što se do sada javljaju žrtve, nijednu nećemo ostaviti na cedilu. Pozivam devojke za koje sigurno znam da su bile Mikine žrtve", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: