Kvar na glavnoj trafostanici napravio haos u Novoj Varoši FOTO

Sneg koji je padao juče napravio je ozbiljne probleme u snabdevanju električnom energijom na teritoriji opštine Nova Varoš.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Pročitajte još:

Vremenska prognoza

Škole ponovo rade; Evo šta čeka osnovnce a šta srednjoškolce; ovo su pravila...

Ulsed kvara na glavnoj trafostanici bez struje i grejanja ostalo je na stotine građana.

"Do prekida je došlo tokom jučerašnjeg dana kasno popodne, nema struje a samim tim došlo je i do prestanka rada pumpi za grejanje i radijatori u stanovima, ali i u svim institucijama su bili hladni. To se posebno odrazilo na škole, jer je jutros u učionicama bilo veoma hladno, pa đaci u pojedinim seoskim školama nisu bili u mogućnosti da pohađaju nastavu, a učenici koji idu u srednju školu su vraćeni kući", rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

On je istakao da je kvar otklonjen, ali da su stanovi još hladni.

"Sve češće imamo probleme sa napajanjem električnom energijom, mislim da će nadležni morati ozbiljnije da se pozabave stanjem elektromreže na ovim prostorima, da ne bi svake zime imali istu situaciju. To se radi kada vemenski uslovi dozvoljavaju, a ne kad padne sneg od pola metra pa je izlazak na teren mnogo teži", apelovao je Vasiljević.

Što se tiče putne infrastrukture, prvi čovek opštine Nova Varoš ističe da su svi putni pravci prohodni i očišćeni.

"Čisto je do centra svake mesne zajednice, kao i do brojnih zaseoka, a svi žitelji naše opštine mogu bez problema doći do grada", zaključio je Vasiljević.

Foto: Rina
Foto: Rina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu