"I dalje postoji potencijal da se epidemija rasplamsa"

Imunolog dr Srđa Janković rekao je da svaka sednica Kriznog štaba služi da se analizira epidemijska situacija, pa se tek onda daju predlozi mera.

Izvor: RTS

Ponedeljak, 18.01.2021.

09:11

Screenshot/TV Prva

Zbog toga ističe da bi on korigovao atmosferu u kojoj na svakoj sednici moraju da budu donete neke mere.

Srđa Janković pred sutrašnju sednicu kriznog štaba navodi za RTS da je cilj da se analizira situacija, pa će se tek onda videti da li je potrebno nešto promeniti.

Dodaje da epidemiolozi i on kao imunolog neće zagovarati popuštanje mera, jer i dalje postoji potencijal da se epidemija rasplamsa, i dalje su veliki brojevi zaraženih, bolnice se nisu ispraznile a i dalje postoji značaj broj preminulih na dnevnom nivou.

Srđa Janković poručuje da je potrebno pratiti situaciju do kraja.

Kako je rekao, uvek se pred sednicu Kriznog štaba spekuliše da li će neka mera biti promenjena, ali o tome je teško govoriti pre nego što se analizira situacija.

"Imamo mere koje su na snazi, bitno je da ih poštujemo, ako bude promena, javnost će biti obaveštena", poručio je Janković.

Kaže da je svestan da su neke mere teške za privredu, ali da su ljudski životi najvažniji, a ne sme se zanemariti ni ekonomski efekat obolevanja i umiranja.

"Nama je cilj kao lekarima da brinemo o zdravlju, što ne znači da ne postoji drugi legitimni način razmišljanja", rekao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: