Padaju brojevi, Krizni štab u utorak o novim merama; kineska vakcina dobila dozvolu VIDEO/FOTO

Neradni dani vikenda redovno donose i manji broj testiranih i novozaraženih. Šta nas očekuje prvog radnog dana ove nedelje?

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

08:28

Padaju brojevi, Krizni štab u utorak o novim merama; kineska vakcina dobila dozvolu VIDEO/FOTO
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je jutros, pred sutrašnju sednicu kriznog štaba, da je cilj da se analizira situacija, pa će se tek onda videti da li je potrebno nešto menjati kada je reč o merama protiv koronavirusa.

Janković je za RTS rekao da epidemiolozi i on kao imunolog neće zagovarati popuštanje mera, jer još postoji potencijal da se epidemija rasplamsa, da su i dalje visoki brojevi zaraženih, bolnice se nisu ispraznile, a i dalje je značaj broj preminulih na dnevnom nivou.

On je istakao da je potrebno pratiti situaciju do kraja.

"Imamo mere koje su na snazi, bitno je da ih poštujemo, ako bude promena, javnost će biti obaveštena", poručio je Janković.

Treba naglasiti da će predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predsedavati sutra sednici državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju. Sednica će biti održana u Palati Srbija, u osam časova. Nakon sednice, planirano je obraćanje predsednika Aleksandra Vučića.

Sve o koroni u Srbiji pratite uživo na našem blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: