Navaljni na putu za Rusiju: "Uhapsiće me? Pa ja sam nevina osoba" VIDEO

Ruski opozicionar i bloger Aleksej Navaljni napustio je danas Nemačku kako bi se vratio u rodnu Rusiju, gde mu preti zatvor, javlja AP.

Izvor: B92

Nedelja, 17.01.2021.

15:38

Navaljni na putu za Rusiju:
EPA-EFE/ ALEXEI NAVALNY INSTAGRAM

"Uhapsiće me? Mene? Pa ja sam nevina osoba. U Nemačkoj mi je bilo dobro, no povratak kući uvek je bolji", rekao je novinarima pri ulasku u avion kojim će se vratiti u Rusiju.

Na aerodromu Vnukovo se okupilo dosta njegovih pristalica, međutim ruska policija uhapsila je nekoliko ljudi, dok su čekali da on sleti.

Navaljnom je poručeno iz Moskve da ako se ne vrati do 30. decembra u Rusiju, biće uhapšen jer nije do kraja odslužio zatvorsku kaznu.

Navaljni se oporavljao od navodnog trovanja nervnim agensom u Moskvi, za koje je optužio Rusiju, međutim, Kremlj je demantovao da ima veze sa trovanjem.

Pre ulaska u avion Aeroflota u Berlinu, Navaljni je rekao da se oseća "veoma srećno".

Zaharova: Nemački odgovori oko Navljnog ne sadrže činjenice

Nemački odgovori na ruske upite u vezi sa situacijom oko navodnog trovanja ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog ne sadrže nikakve činjenice, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Videla sam naslove u kojima se kaže da je Nemačka odgovorila na sva ruska pitanja. Pozvala sam naše stručnjake koji se bave tim pitanjem da bih čula da kažu: ''Naravno, dobili smo odgovore od nemačke strane, ali problem je u tome što, kao i obično, nemaju veze sa jezgorm stvari''", rekla je Zaharova u intervjuu za TV kanal Rosija-1, preneo je TAS S.

Nemačko Ministarstvo pravde saopštilo je u subotu da je dalo transkripte intervjua sa Navaljnim Rusiji u sklopu moskovske istrage o njegovom trovanju, zahtevajući temeljnu istragu zločina, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: