Bivšem pripadniku JSO 15 godina zatvora za ubistvo

Nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije Predrag Dangubić (49) pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.01.2021.

14:58

Bivšem pripadniku JSO 15 godina zatvora za ubistvo
Foto: Shutterstok/ New Africa

On je osuđen zbog ubistva Radovana Laketića (37) iz Pljevalja 1. juna 2018. godine na Voždovcu i nedozvoljenog nošenja pištolja.

Ovom odlukom Apelacionog suda odbijene su kao neosnovane sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je prošlog juna Dangubić osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog krivičnih dela ubistvo i nedozvoljenog nošenja pištolja, objavio je Apelacioni sud.

U presud i se navodi da je Dangubić osuđen, jer je u toku noći 1. juna 2018. godine ubio Laketića ispred zgrade u kojoj je on živeo.

Čekao ga je na parkingu i pošsto je Laketić parkirao vozilo i izašao iz njega, pričajući mobilnim telefonom, Dangubić mu je prišao sa leđa i u njega iz automatskog ispalio više projektila.

Kada je Laketić počeo da beži, Dangubić je nastavio da ga prati i da puca, a pošto je potrbuške pao pored drveta, okrivljeni mu je prišao i pucao mu u glavu, a potom pobegao.

Mediji su nakon hapšenja krajem juna 2018. godine preneli da je Dangubić ranije bio zaposlen u MUP-u, tačnije u JSO, od 1997. do 2003. godine, ali da je sada već pre više od 17 godina isteran iz službe.

Laketić je takođe imao policijski dosije, a početkom 2018. godine izašao je iz zatvora, posle odslužene osmogodišnje kazne zbog trgovine drogom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: