Grujičić: Borba sa silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetaka

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić zahvalila je glumici Mileni Radulović na pokazanoj hrabrosti i snazi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin: TV Prva/ arhiva
Printskrin: TV Prva/ arhiva

Pročitajte još:

Igor Jurić o hapšenju Miroslava Mike Aleksića: Jedna od priča za koju smo znali

Još dve devojke iz škole glume podnele prijavu protiv Mike Aleksića: "Bez straha za bolje sutra"

Doktorka Grujičić poručila je da borba sa pedofilijom i silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetka.

"Obracunati sa sa ličnim strahovima i traumama je podvig! Ovo je veliki podstrek za sve žrtve svakog monstruma. Svako ko je pretrpeo bilo kakvu traumu mora da zna da nije sam i da postoji mehanizam kako da se suoči sa tim, kroz porodicu, kroz društvo i kroz institucije. Borba sa pedofilijom i silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetka, bilo da se radi o javnoj licnosti ili anonimusu", navela je Grujičić na Instagramu.

Nažalost, konstatovala je Grujičić, često žrtve zbog osude pojedinaca u društvu potiskuju to u sebi.

"Slicno je kao i sa bolesnima. Umesto da stid i krivicu snose počionioci, to se prebacuje na žrtve, osamljuju se i nose to u sebi ili se bore sami sa sobom. Ne postoji opravdanje za takav zločin, pogotovo što je ovo uradeno u instituciji koja je radila se decom i očigledno rađeno sistematski, iskorišcavajući poverenje dece", navela je Grujičić.

Ona je deci koja prožive ovakve strahote i ženama koje proživljavaju nasilje poručila da postoji rešenje "i mi svi zajedno svaki put moramo dici glas za njih i makar tada ih zaštititi".

"Drago mi je da vidim da je jedna mlada osoba uspela da se izbori sama sa sobom, da ohrabri druge žrtve i da upali reflektor na naše društvo i osvetli zločin! NISI SAMA!", napisala je doktorka Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu