Ljajić: Mislili su da sam i dalje ministar VIDEO

Na Jarinju su se iznenadili zašto nisam imao najavu da idem na Kosmet, jer u njihovom sistemu piše da sam još ministar, rekao je Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Nedelja, 17.01.2021.

10:23

Ljajić: Mislili su da sam i dalje ministar VIDEO
Printskrin: TV Prva

On je kazao za televiziju Prva da su mu rekli da sačeka, kada je objasnio da više nije zvaničnik Vlade Srbije i da putuje privatnim automobilo, ali ni posle dva sata ga nisu pustili da uđe na teritoriju Kosova i Metohije.

"Posle 10 minuta je došao čovek i rekao da potpišem rešenje da ću se vratiti i da ne mogu da uđem", kazao je Ljajić.

Kako je rekao, misli da nema spiska za ljude koji ne mogu da uđu na teriitoriju Kosova i Metohije, već da se te odluke donose ad hoc.

"Ovo je vrlo jasno demonstracija moći, svoje samostalnosti, državnosti. Mi možemo da donosimo odluke kakve hoćemo i prema hoćemo. Ne verujem da ima neki sistem, već od slučja do slučaja se odlučje", kazao je Ljajić.

Njemu je juče zabranjen prelazak na teritoriju Ksoova i Metohije gde je krenuo na pomen povodom ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Ksoovskoj Mitrovici.

"Neverovatno je da pored toliko kamera, tehnoloških mogućnosti, da smo mi tamo gde smo bili 16. januara 2018. godine. Najviše me iznenađuje indolentnost međuanrodne zajednice, koje bi morala da pokaže minimum ineretsovanaj da se ova istraga pomeri sa mtrve tačke. Nisam previše očekivao od institucija u Prištini, ali jesam od međunarodne zajednice", kazao je on.

Prema rečima Ljajića, koji je bio prijatelj s ubijenim Ivanovićem, on je bio najbolji političar sa Kosova i Metohije.

"Da li ga je neko voleo ili ne voleo, svejedno, neko ko je mogao da artikuliše probleme Srba realistično, uvažavajući i Albance. Takav lider posle njega nije se pojavio i biće potrebno imati ličnost takvog kalibra", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: