Nemačka predala transkripte Rusiji

Nemačka je predala Rusiji transkripte intervjua sa ruskim opozicionim političarem Aleksejem Navaljnim u sklopu istrage Moskve o navodnom trovanju Navaljnog.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ANATOLY MALTSEVL / POOL
EPA/ANATOLY MALTSEVL / POOL

To je saopštio portparol nemačkog Ministarstva pravde i zaražio da se sprovede temeljna istraga.

Iz ministarstva poručuju da Rusija sada ima sve informacije potrebne za sprovođenje krivične istrage o navodnom trovanju Navaljnog u avgustu prošle godine, uključujući uzorke krvi i tkiva, prenosi Rojters.

"Pretpostavka nemačke vlade je da će ruska vlada sada odmah preduzeti potrebne korake za razjašnjenje zločin protiv Navaljnog. Ovaj zločin mora da se reši u Rusiji. To zahteva sprovođenje istraga srazmernih ozbiljnosti ovog zločina", rekao je portparol nemačkog ministarstva.

Nemačko ministarstvo navodi da su berlinski tužioci razgovarali sa Navaljnim i tvrdi da je on dao "opsežne odgovore" na pitanja, koja je predala kancelarija ruskog generalnog tužilaštva.

Navaljni je ranije najavio da planira da se vrati u nedelju u Rusiji, što bi bio njegov prvi povratak u zemlju otkako je navodno otrovan u avgustu i prebačen na lečenje u Nemačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 546 idi na stranu