"Očekujem još veće pritiske po pitanju KiM"

Predsednik DSS Miloš Jovanović očekuje veće pritiske na Srbiju po pitanju Kosova i Metohije dolaskom nove američke administracije na čelu sa Džoom Bajdenom.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.01.2021.

12:17

Printskrin: TV B92

On je na TV Hepi rekao da će situacija biti teža za Srbiju, jer će postojati "harmonija između Vašingtona i Berlina".

"Pritisak će biti kudikamo veći, ali ne treba zaboraviti da ovo nije ni 2000. ni 2008. godina i da su odnosi u svetu znatno drugačiji", kaže Jovanović.

Naveo je da Zapad nije jak kao što je bio i da je Kina jača.

"Čak da bude te zapadne kohezije manevarski prostor za Srbiju je danas mnogo veći nego što je ikada bio od Hladnog rata", naveo je Jovanović.

Kako je saopštio DSS, Jovanović je rekao da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN "pravno obavezujuća za sve", da nedvosmisleno brani teritorijalnu celovitost Srbije i da na nju moramo stalno da se pozivamo.

Na pitanje da li će biti izmene Vašingtonskog sporazuma, on je rekao da ga ne bi čudilo da sve strane puste da on delom "izbledi".

Jovanović je ponovio da treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiji.

"To jača odbrambenu sposobnost zemlje, jača spoljnu politiku i tako stvarate veću mogućnost da odbranite sebe u miru", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: