Migranti spasli ženu od sigurne smrti VIDEO

Grupa migranata u BiH je u četvrtak spasla ženu od sigurnog utapanja tako što su je izvukli iz nabujale reke Kladušnice nedaleko od Velike Kladuše.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Tanjug/AP Kemal Softić
Foto: Tanjug/AP Kemal Softić

Pročitajte još:

EU besna na BiH; "Situacija je neprihvatljiva"

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić istakao je da je policija dobila dojavu od jedne žene da je primećeno telo žene kako pluta rekom, ali da su migranti, koji su se zadesili na tom području, uspeli da telo izvuku na obalu.

"Ovo je jedna lepa priča ljudi koji možda nemaju ni smještaj na ovoj hladnoći, a neko od njih je ušao u hladnu reku i spasio ženu", rekao je Šiljdedić.

Istakao je kako treba odati priznanje spasiocima koji su se osmelili da uđu u reku Kladušnicu.

U BiH je trenutno između 7000 i 9000 migranata. Najveći broj njih se nalazi u Unsko-sanskoj i Sarajevskoj županiji, nedaleko od granice sa Republikom Hrvatskom.

Veliki broj lokalnih političara u BiH želi da otera migrante, smatrajući ih teretom i sigurnosnim problemom. Posebno je teško stanje u Unsko-sanskom kantonu, gde veliki broj ilegalnih migranata živi na otvorenom, na temperaturama koje se noću spuštaju i do minus 15 stepeni.

Njihov smeštaj i rešavanje ove humanitarne krize gotovo isključivo finansira Evropska unija, koja je do sada izdvojila 88 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu