Žele da "resetuju" odnose sa Srbijom

Crna Gora želi da resetuje odnose sa Srbijom i krene ispočetka, izjavio je danas crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2021.

09:55

Žele da
Mehaniq/Depositphotos

Radulović je za svoju prvu posetu drugoj državi od stupanja na dužnost ministra spoljnih poslova u novoj crnogorskoj vladi izabrao Nemačku, a uoči te posete za Dojče vele kaže da Crna Gora ima "doktrinu nultog problema" sa svim susedima u regionu koji, kao region, možda i nije najzahvalniji za promovisanje takve doktrine".

"Crna Gora, iako nije snažna ekonomski ili vojno, ipak svojim primerom želi da utiče na odnose u regionu. To se odnosi i na Srbiju s kojom želimo da imamo najbolje odnose zasnovane na principu dve nezavisne zemlje, međusobnom poštovanju i zasnovane na principu nemešanja u unutrašnje stvari", rekao je Radulović.

Još važnijim od toga je, kaže, da Crna Gora i Srbija imaju odnose zasnovane na nivou sistema, što, kako je rekao, znači da bez obzira na to ko je na vlasti, čak i ako se vladajući ne slažu po svim pitanjima, Crna Gora i Srbija budu bliske i sarađuju.

"I ja sam zato već na samom početku uputio poziv ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću da dođe u Podgoricu, a isto je i premijer (Zdravko) Krivokapić učinio i pozvao srpsku premijerku Anu Brnabić da dođe u Crnu Goru krajem ovog meseca. Mislim da su to neki znaci prijateljstva koje Crna Gora kao dobar sused pruža prema Srbiji", kaže Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: