Posle teške nesreće, u Nišu nove promene na ulicama grada

Savet za bezbednost saobraćaja Niša odlučio je da se na više lokacija u gradu postave zaštine pešačke ograde kao i da se postave razdelna ostrva.

Izvor: Beta

Petak, 15.01.2021.

11:16

Posle teške nesreće, u Nišu nove promene na ulicama grada
Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

U saopštenju se navodi da je Savet izdao nalog nadležnim službama za izradu "projektno-tehničkog zadatka" za postavljanje nadzornih kamera.

Najavljeno je da će se Savet ubuduće sastajati jednom mesečno kako bi pratio i analizirao stanje bezbednosti saobraćaja na ulicama Niša.

U saopštenju je takođe navedeno da je Policijska uprava u Nišu odgovorila na pismo gradonačelnice Dragane Sotirovski u kome je zatražila da policija navede šta je to što je Saobraćajnoj policiji potrebno od opreme i koje su to "crne tačke" u gradu koje treba urediti sa ciljem unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja.

Policijska uprava u Nišu, rečeno je, predlaže postavljanje zaštitnih pešačkih ograda na gradskim saobraćajnicama gde je moguće razviti veće brzine na ulicama bulevarskog tipa, kao i kamera za merenje brzine.

U Nišu su ovih dana pojačane saobraćajne kontrole i preduzete su mere za unapređenje bezbednosti saobraćaja, a povod je saobraćajna nesreća na Bulevaru Medijana u kojoj su poginula dva pešaka - Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

Građani Niša su zbog tog udesa koji je izazvao vozač "audija" Nemanja S. (19) protestovale do sada tri puta, a novi protest na mestu nesreće najavljen je za subotu 16. januara u 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: