Mali poručio Đilasu: Pripadaš neslavnoj prošlosti Srbije

Beograd -- Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali odgovorio na najnovije, kako kaže, sumanute konstatacije lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Rade Prelić
Tanjug/Rade Prelić

On je poručio Đilasu da pripada neslavnoj prošlosti Srbije.

"Pojedinci kao hijene strvinare i pokušavaju da stvore politički plen, čak i od očiglednih stvari, poput plaćanja poreza, što je neosporna činjenica i zakonom regulisana obaveza. Još više čudi licemerstvo zbog pominjanja dedinjskih kuća od strane onih koji su baveći se državnim poslom inkasirali milione evra i stekli na desetine nekretnina, između ostalog, i na pomenutom Dedinju", naveo je Mali u saopštenju.

Đilas: Država deli ljude; "Znamo mi tvoju matematiku"

On je konstatovao da je simpatično to što je Dragan Đilas konačno posle pauze izašao u javnost sa pričom o ekonomiji, bez poturanja svojih glasnogovornika, ali da nedostaje i par suza kako bi njegovo obraćanje bilo uverljivije.

Napomenuo je da se Đilasova politička borba svela na unižavanje svih postignutih rezultata Srbije, njeno blaćenje i besramno laganje.

"Pokušaj da se od svega stvori prostor za političko manevrisanje i namera da se gradjani zbune nije način za postizanje cilja, jer oni znaju da prepoznaju laži, kao i licemerstvo. Uostalom sećaju se tvoje zaostavštine, zbog čega smo i bili prinudjeni na teške reforme, ali zahvaljujući kojima smo uspeli da pravovremeno reagujemo i pomognemo i privredu i građane onda kada je to bilo najpotrebnije", naveo je ministar.

Kaže da je "vajni dušebrižnik" Dragan Đilas za vreme svog državnog posla uspeo da napravi dug od 1,2 milijarde evra i u svoj džep strpa 619 miliona evra.

"Odavno je dokazao da je majstor za sopstveni džep, pa je tako upitno koliko je profitirao i od gradnje mosta na Adi, ali i na besmislenim projektima za uzimanje novca, poput izgradnje replike Terazija ili propalog pazl grada. Da ne pominjem da je uspeo da zaduži i sopstvenu stranku, tako što je otkupio dug od 49 miliona za 38 miliona dinara i naplatio profit uz 18 odsto kamate. Da, dobro mu ide i kamatašenje", naveo je Mali.

Dodao je da postoji još mnogo primera kako se arčio državni novac.

Istakao je da politika laži, prevare i kradje više neće proći u Srbiji, jer gradjani ne zaboravljaju i pokazali su da DJilas i njemu slični pripadaju neslavnoj prošlosti naše zemlje.

"Ekonomska politika sada je zasnovana na realnim osnovama, a ne na fantazijama. Mi nastavljamo da radimo odgovorno i domaćinski i da gradimo bolje sutra za sve naše gradjane", zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu