93 miliona; Cela EU u crvenoj zoni; Tviter "blokira" Ruse

Za nedelju dana u svetu od koronavirusa obolelo još pet miliona ljudi. SZO upozorava: Druga godina pandemije biće gora. Direktor Moderne još pesimističniji.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 14.01.2021.

06:50

93 miliona; Cela EU u crvenoj zoni; Tviter
Tanjug/AP Photo/Tatan Syuflana

S druge strane, vakcinacija protiv tog virusa teče po planu - što bogatija zemlja, to više datih doza. Naime, za 36 dana dato je oko 28 miliona doza vakcine protiv koronavirusa u 46, uglavnom bogatih zemalja sveta, rekao je je predstavnik Svetske zdravstvene organizacije Majk Rajan.

On je rekao da žali što se vakcinacija uglavnom sprovodi u bogatijim zemljama, preneli su svetski mediji. "Mislim da smo dosad vakcinisali ljude sa 28 miliona doza. Korišćeno je pet različitih vakcina i platformi. Trenutno se vakcinacija sprovodi u oko 46 zemalja na svetu, od njih su 38 bogate, a samo je jedna koja se može nazvati baš siromašnom", naglasio je Rajan.

"Ima zemalja koje žele vakcinu i potrebna im je, a neće je dobiti, osim ako mi ne napravimo bolju raspodelu. Svi se moramo više potruditi", rekao je Rajan. On je istakao i da smo "ušli drugu godinu pandemije, koja može da bude teža kada vidimo kako se brzo širi kovid". SZO, u najnovijem izveštaju, navodi da je oko pet miliona novih slučajeva koronavirusa zabeleženo prošle sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: