"Nikada tu pupčanu vrpcu sa Beogradom neće moći da prekinu"

Predsednik Srpske liste Goran Rakić osudio je zabranu ulaska na teritoriju južne srpske pokrajine uručenu direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

12:38

Foto: Depositphotos/Yarr65

"Direktore, iako danas nisi sa nama ovde fizički, nikada tu 'pupčanu vrpcu' sa Beogradom neće moći da prekinu", rekao je Rakić novinarima u Kosovskoj Mitrovici.

Petkoviću su privremene prištinske institucije zabranile ulazak na KiM.

Kako je on naveo u saopštenju, privremene prištinske institucije odlučile su da mu onemoguće da obiđe poplavljena područja u srpskim sredinama u južnoj pokrajini i ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

EU hitno da reaguje zbog zabrane ulaska Petkoviću na KiM

Srpska lista najoštrije je osudila odluku Prištine da onemogući direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe ugrožena srpska domaćinstva na Kosovu i Metohiji i pozvala Evropsku uniju da hitno reaguje na flagrantno kršenje Briselskog sporazuma i ali i tekovina Evropske unije o slobodi kretanja.

"U trenutku kada se naši građani suočavaju sa strašnim poplavama koje odnose sve ono što su teškom mukom ovi vredni domaćini sticali godinama, i kada zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Vladi Srbije timovi rešavaju urgentne potrebe i probleme u poplavljenim područjima, u Prištini igraju neke političke igre zarad sticanja jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji", navodi SL u saopštenju.

Oni su istakli da ih razočarava ćutanje međunarodne zajednice koja je, kako kažu, najpozvanija da reaguje na ove provokacije i kršenje sporazuma.

"Pitamo se da li je ovo ćutanje znak odobravanja", navodi SL u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: