Petkoviću zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju; "Srbija se ponaša destruktivno"

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da su institucije u Prištini dva sata posle ponoći, odlučile da mu onemoguće da obiđe poplavljena područja.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

09:19

Petkoviću zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju;

"Očigledno je da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete. Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi", naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da istovremeno, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska Unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

"Ne želimo da na bilo koji način učestvujem u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni - niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu.

Pomoć države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju će stići do našeg naroda ugroženog poplavama, kao što smo i obećali", poručio je Petković, saopsteno je iz Kancelarijen za KiM.

Odbijeno jer se "Srbija ponaša desetruktivno"

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Meljiza Haradinaj-Stubla objavila je da je direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću sinoć zabranjen ulazak na Kosovo, gde je danas trebalo da poseti srpske porodice pogođene poplavama.

"Posle interesovanja medija, obaveštavam javnost da je MIP odbio zahtev srpskog zvaničnika Petra Petkovića za posetu Republici Kosovo“, navela je Haradinaj- Stubla u objavi na Fejsbuku, prenosi Kosovo onlajn.

Prema njenim rečima, to se dogodilo, jer se Srbija i dalje ponaša destruktivno.

"Nastavak kršenja i zlostavljanja proizvoljnim hapšenjima i nezakonitim pritvaranjem građana Kosova (prošle nedelje!), korišćenje ilegalnih i tajnih puteva za uvođenje sumnjivih "vakcina“ na Kosovu u cilju ugrožavanja državne bezbednosti i javnog zdravlja. Pokušaj da se nastavi kampanja protiv kosovske državnosti - nedavno je Katar pozvao da ne ''lobira za Kosovo'' flagrantnim kršenjem sporazuma iz Vašingtona i Brisela, povećavanjem provokacija, pretnji, lošeg ponašanja i prljavih igara koje donose nesigurnost i destabilizaciju u region i šire! Stoga, neka se drže podalje od Kosova“, napisala je Haradinaj-Stubla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: