Haos u Britaniji: Uvode privremene mrtvačnice

Britanske vlasti uspostavljaju privremene mrtvačnice u nekim oblastima jer u lokalnim bolnicama nema prostora zbog naglog broja smrtnih slučajeva od kovid-19.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.01.2021.

08:15

Haos u Britaniji: Uvode privremene mrtvačnice
Tanjug/Dominic Lipinski/PA via AP

U Sariju, južno od Londona, bolničke mrtvačnice u okrugu dostigle su svojih 600 kapaciteta, pa su lokalne vlasti morale da počnu da koriste privremenu mrtvačnicu.

"Da bi izbegli da pacijenti koji su nažalost umrli budu ostavljeni na odeljenjima ili kao što smo videli u inostranstvu, ostavljeni u hodnicima, kada mrtvačnice dostignu svoj kapacitet, oni kontaktiraju privremenu mrtvačnicu kako bi otišli i pokupili tela“, kažu iz lokalne uprave.

Trenutno se u bivšem odeljenju Ministarstva odbrane u Lederhedu, drži oko 170 tela.

Privremena mrtvačnica, u kojoj ima prostora za 845 tela, prvi put je postavljena u aprilu tokom početka epidemije u Britaniji.

Slični objekti su postavljeni ili se postavljaju u Londonu i Kentu, takodje u jugoistočnoj Engleskoj.

Britanija je prijavila rekordne nivoe smrtnih slučajeva i novih infekcija u poslednjih nekoliko nedelja, podstaknutih novom varijantom koronavirusa koja je izazvala nagli porast slučajeva, posebno u Londonu i jugoistočnoj Engleskoj, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: