"Po kojem sporazumu je EK priznala tzv. Kosovo?"

Nedopustivo je da se bilo koje telo EU opredeljuje o statusu naše južne pokrajine Kosova i Metohije, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bs
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bs

Petković je komentarisao objavu servisa Evropske komisije na Tviteru da se “aktuelni predsednik Republike Kosova sastao sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem”.

“Po kojem sporazumu i kada je to EU priznala tzv. Kosovo?! Da li to znači da je dijalog suvišan? Nedopustivo je da se bilo koje telo EU, pogotovo @EC_Commišion opredeljuje o statusu naše južne pokrajine“, napisao je Petković na Tviteru.

On je napisao i da nikada u EU zakon sile ne sme biti jači od zakona prava.

“Srbija nije naivna, posvećeni smo dijalogu, ali poštujemo sebe i sve potpisane sporazume. Zato očekujemo odgovor @EC_Commišion @EC_AVService”, napisao je Petković.

On je zahvalio Varheljiju na poštovanju statusne neutralnosti za prostor Kosova i Metohije i dodao da Srbija ceni svaki doprinos dijalogu i kompromisu.

Petković je to napisao kao komentar na objavu Varheljija na Tviteru da je imao dobar sastanak u Briselu sa vršiocem dužnosti kosovskog predsednika Vljosom Osmani i da je važno da Priština nastavi da sprovodi reforme u vezi sa EU, koje uključuju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i da sarađuje sa regionom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 70 idi na stranu