"Po kojem sporazumu je EK priznala tzv. Kosovo?"

Nedopustivo je da se bilo koje telo EU opredeljuje o statusu naše južne pokrajine Kosova i Metohije, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2021.

22:06

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bs

Petković je komentarisao objavu servisa Evropske komisije na Tviteru da se “aktuelni predsednik Republike Kosova sastao sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem”.

“Po kojem sporazumu i kada je to EU priznala tzv. Kosovo?! Da li to znači da je dijalog suvišan? Nedopustivo je da se bilo koje telo EU, pogotovo @EC_Commišion opredeljuje o statusu naše južne pokrajine“, napisao je Petković na Tviteru.

On je napisao i da nikada u EU zakon sile ne sme biti jači od zakona prava.

“Srbija nije naivna, posvećeni smo dijalogu, ali poštujemo sebe i sve potpisane sporazume. Zato očekujemo odgovor @EC_Commišion @EC_AVService”, napisao je Petković.

On je zahvalio Varheljiju na poštovanju statusne neutralnosti za prostor Kosova i Metohije i dodao da Srbija ceni svaki doprinos dijalogu i kompromisu.

Petković je to napisao kao komentar na objavu Varheljija na Tviteru da je imao dobar sastanak u Briselu sa vršiocem dužnosti kosovskog predsednika Vljosom Osmani i da je važno da Priština nastavi da sprovodi reforme u vezi sa EU, koje uključuju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i da sarađuje sa regionom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: