Čedomir Jovanović u lošem stanju: "Trpi jezive bolove"

Lider Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović prošle nedelje hospitalizovan je zbog upale pluća, a njegova supruga sada navodi da je u teškom stanju.

Izvor: B92, Blic

Utorak, 12.01.2021.

21:11

Čedomir Jovanović u lošem stanju:
Printskrin/ Tv B92/ arhiva

Jovanović je pre šest meseci bolovao od kovida 19 i imao tešku obostranu upalu pluća. Tada je, po rečima njegove supruge, jedva živu glavu izvukao.

Njegova supruga Jelena Jovanović opovrgla je navode da se lider LDP-a nije pridržavao saveta lekara. Ona je u razgovoru za "Blic" naglasila da je njen suprug sve vreme išao na kontrole i pridržavao se svih saveta.

"Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živeo. Nikad ne bi izneverio sve ljude sa Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasili", rekla je Jovanovićeva supruga za taj portal.

Kako je navela, poslednja dva meseca osećao je snažne bolove u dijafragmi, govorio je kako mu se neočekivano skraćuje dah, poslednjih dana su se pojavili bolovi u grudnom košu i abdomenu koji su u petak postali toliko nepodnošljivi da je prekinuo sastanak na kojem je bio u gradu i sam otišao u kovid-ambulantu.

"Loše je, trpi jezive bolove, zbog čega uz četiri antibiotika prima ketanol, trodon, čak i morfijum. Svi parametri su mu poremećeni. Iako više puta dnevno prima fleksarin, D dimer koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i izaziva trombozu mu je 12 puta viši od gornje granice, CRP koji ukazuje na neku upalu, takođe", kaže supruga Čedomira Jovanovića.

Jovanovićeva ističe da je koronavirus potcenjen i da ljudi ne shvataju koliko je ozbiljno oboljenje u pitanju.

Podsetimo, Jovanović je hospitalizovan 8. januara nakon što mu je pozililo, a nakon analiza utvrđena je upala pluća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: