Dačić o tome "ko se krije iza mantije"

Beograd -- Dačić ocenio da iza najava vladike Grigorija o, kako je to protumačeno u javnosti, uključenju u politiku uoči predsedničkih izbora 2022, stoji Dragan Đilas.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Rade Prelić
Tanjug/Rade Prelić

"Pre godinu dana, kada sam razgovarao sa ljudima iz političke analitike, oni su tada rekli da će kandidati biti akademik Vladimir Kostić, vladika Grigorije, Marinika Tepić ili neko takav, samo ne Đilas, Jeremić i slični", rekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas za televiziju Hepi.

"Šta hoću da kažem? Da je potrebna neka skrivalica da se u stvari ne vidi ko stoji iza toga. Zato sam ja i komentarisao da Grigorije, u stvari, iza mantije krije Đilasa, zato što Đilas ne može da pobedi", pojasnio je Dačić.

Kaže da nikoga ne želi da optužuje, ali da je jasno da lides SSP Dragan Đilas misli da "istura" druge ljude pošto ne može da pobedi. Takođe, kako je naveo, ne želi da vredja bilo kog vladiku Srpske pravoslavne crkve, "ali ako već prelazimo na polje politike, to će onda biti politička borba".

"Ne možete biti i jedno i drugo", rekao je Dačić. On je priču oko vladike Grigorija komentarisao u kontekstu navoda književnika Svetislava Basara koji je, prema pojedinim medijskim napisima, rekao da je "Dačić prvi reagovao na (izjave i stavove akademika Kostića o Kosovu) i Kostića optužio za prezidencijalne namere".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 93 idi na stranu