Da li je Srbija spremna za istopolne brakove? "Desničari shvatili da ih ima u njihovim redovima..." VIDEO

Koji su argumenti za, a koji protivi istopolnih brakova, u jutarnjem prgramu Tv Prve razgovaraju Milica Stamenkovski i Predrag Azdejković

Izvor: B92

Subota, 09.01.2021.

10:38

Da li je Srbija spremna za istopolne brakove?

"Zakon o istopolnim partnerstvima nije obelodanjen i ne znamo šta tamo piše,a već se govori da li će bti usvojen. Gorana Čomić je dovedena na takvu poziciju da bi se SNS distancirala od takve odluke", kaže Milica Stamenkovski (Srpska stranka Zavetnici) i dodaje:

"Mi smo kao stranka jedini ostali na braniku tih vrednosti u smislu političkog delovanja".

Kaže da nije pitanje da li je Srbija spremna da prihvati istopolne brakove, nego da odbrani svoje vrednosti.

"Mi postojimo, naša zajednica treba zakonski da se reguliše", kaže LGBT aktivista Predrag Azdejković i dodaje da nije važno da li će se to zvati brak ili drugačije.

"Da li ovo društvo želi da olakša život nama koji već postoji ili neće, to je drugo pitanje. Zajednički stan, nasleđivanje, posećivanje u bolnicama... To se sve reguliše ovim zakonom", dodaje.

Azdejković kaže da ne razume zašto se Milica Stamnkovski toliko brine, kada taj zakon neće istoplne zajednice nazivati brakom i da je zbog toga izmišljen novi termin "partnerstvo".

"Kakav će zakon biti ne znamo", dodaje.

Ipak, Stamenkovski navodi da u matičnu knjigu ne može da se upisuje, jer to "nije samo knjiga već registar supružnika i bračnih zajednica".

Azdejković navodi da su desničari shvatili da i u njihovim redovima ima gej ljudi, pa i da nije u redu oduzimati im ljudska prava.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: